Junior onderzoeker

 • Organisatie: Stichting Centrum '45
 • Locatie: Oegstgeest

Stichting Centrum '45 is hèt landelijk centrum voor specialistische diagnostiek en behandeling van mensen met complexe psychotraumaklachten. Kennis en expertise rond psychotraumatologie wordt ontwikkeld door het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek en verspreid via onderwijs. Stichting Centrum '45 heeft voor beide locaties, Oegstgeest en Diemen, het keurmerk TOPGGz ontvangen, vanwege de hoogspecialistische behandelfunctie en de structurele verankering van onderzoek en kennisoverdracht binnen de organisatie. Stichting Centrum ’45 is partner in Arq, een ondersteunende holding voor instellingen en organisaties die zich bezig houden met het thema psychotrauma en met de gevolgen van schokkende gebeurtenissen.

Per 19 mei 2018 zijn wij voor locatie Oegstgeest op zoek naar een

 • Junior onderzoeker

Algemene informatie:

Ondanks huidige evidence-based therapieën voor PTSS, profiteren nog niet alle PTSS patiënten voldoende van deze therapieën, waaronder veteranen met PTSS. Voor deze groep is de innovatieve 3MDR interventie ontwikkeld.  Deze behandeling gebruikt virtual reality, beweging, foto’s en muziek, en componenten van EMDR om de exposure therapie zo succesvol mogelijk in te zetten. Sinds twee jaar loopt er bij Centrum ’45 en bij GGZ Drenthe een onderzoek naar de effectiviteit van 3MDR bij veteranen die eerder niet voldoende van andere behandelingen geprofiteerd hebben. In deze randomized controlled trial (RCT) wordt het functioneren van patiënten uitgebreid in kaart gebracht door middel van klinische interviews, neuropsychologische taken en fysiologische maten. De verwachting is dat de dataverzamling van dit onderzoek in augustus 2018 wordt afgerond. Rondom 3MDR bevindt zich een internationaal consortium met partners in Canada, Israël, UK en de US. De behandeling staat daarnaast regelmatig in de belangstelling van de media.

Functie-informatie:

De junior onderzoeker zal de afname van klinische interviews, vragenlijsten en neuropsychologische taken binnen de RCT plannen, uitvoeren en overzien. Hiertoe stuurt hij/zij de onderzoeksstagiaires aan en zorgt dat metingen uniform en betrouwbaar worden afgenomen. De junior onderzoeker zorgt dat alle gegevens goed ingevoerd en opgeslagen worden en zoekt hierin naar de meest efficiënte en betrouwbare strategie. Gezien het feit dat de promovenda op dit project een paar maanden in het buitenland zal verblijven is een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheidsgevoel belangrijk. Daarnaast is heldere communicatie essentieel. Aangezien de dataverzameling afgerond gaat worden, zal het overzien van data invoer in SPSS tevens een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden betreffen. Wanneer de junior onderzoeker de benodigde ambitie en kwaliteiten laat zien, is meeschrijven aan wetenschappelijk artikelen mogelijk.

Hij/zij zal als operator aanwezig zijn bij 3MDR sessies en onderzoeksstagiaires inwerken en begeleiden in het besturen van de 3MDR. Zo nodig reist de junior onderzoeker naar Beilen om bij GGZ Drenthe patiënten te zien voor het onderzoek of voor 3MDR sessies. Van de junior onderzoeker wordt verwacht zelfstandig presentaties en demonstraties over de 3MDR en het onderzoek te kunnen verzorgen.

Functie-eisen:

 • Afgeronde masteropleiding psychologie;
 • Aantoonbare kennis van en ervaring met het verrichten van klinisch onderzoek (ervaring met het verrichten van een RCT is een pré);
 • Kennis van en ervaring met de geestelijke gezondheidszorg;
 • Zeer nauwkeurig en zorgvuldig;
 • Sterke organisatorische en administratieve vaardigheden;
 • Kundig met SPSS
 • Uitstekende schrijfvaardigheden;
 • Goede en actieve beheersing van het Engels;
 • Representatief;
 • Zelfstandige en assertieve houding;

Arbeidsvoorwaarden:

 • De aanstelling is tijdelijk voor de duur van 6 maanden. Bij goed functioneren kan verlenging plaats vinden.

 • De salariëring vindt plaats volgens de FWG‑salarisstructuur; de functie is ingedeeld in functiegroep FWG 50.

 • De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn geregeld overeenkomstig de CAO-GGZ.

Procedure en inlichtingen:

Inlichtingen over deze functie kunt u verkrijgen bij Marieke van Gelderen, Stichting Centrum '45, email: m.van.gelderen@centrum45.nl of bereikbaar via de algemene nummers van Centrum ’45 in Diemen of Oegstgeest (respectievelijk 020 627 49 74 en 071 519 1500). Bezoek voor algemene informatie: www.centrum45.nl en www.arq.org.

Jouw reactie met motivatie en CV kun je voor 15 januari 2018  mailen naar: vacature@centrum45.nl  t.a.v. Debora Westerheiden, P&O adviseur, onder vermelding van vacaturenummer 18 01 01 Junior Onderzoeker.


Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.