Nieuws

 

 

 

Overhandiging Meneertje spanning ARQ Centrum'45

Trots nemen onze manager ambulante zaken, Magda Langemaire, en psycholoog Marloes de Kok het nieuwe kinderboekje ‘Meneertje Spanning’ in ontvangst. 

Centrum voor Consultatie en Expertise (CCE) en de Stichting Topklinische GGz (TOPGGz) bundelen hun krachten en gaan actief gebruik maken van elkaars expertise bij consultaties en advies aan professionals. Dit is een mooie organisatorische stap in de richting van de juiste zorg op de juiste plek. ARQ is binnen het aandachtsgebied psychotrauma betrokken bij de pilot, om de samenwerking rondom consultatie te versterken. 

Partners binnen het LZV

Op 17 september heeft Paul Hoefsloot namens de minister van Defensie het convenant LZV 2021 getekend. Dit deed hij in het bijzijn van de leden van de stuurgroep LZV.

Enkele jaren geleden deed Dirk Wepster, destijds psychotherapeut in de dagbehandeling van de naoorlogse generatie, bij ARQ Centrum'45 onderzoek naar schaamte. Inmiddels zijn de resultaten van het onderzoek statistisch bewerkt en opgenomen in een artikel. In juli 2021 heeft het Tijdschrift voor Psychotherapie dit artikel - Schaamte in de naoorlogse generatie - gepubliceerd (jaargang 2021, uitgave 4). Wellicht zijn deelnemers aan het onderzoek hierin geïnteresseerd.

beeld Shutterstock

Laatste update: vrijdag 24 september
Dit bericht wordt bijgewerkt als er nieuwe ontwikkelingen zijn.
For English, see below.

E-health in de ggz blijft zich continu doorontwikkelen en ARQ Centrum’45 beweegt daar voortvarend in mee. Naast de inzet van online modules, apps en bio feedback, wil ARQ nu de nadruk leggen op het gebruik van Virtual Reality (VR) tijdens behandelingen. En sinds vandaag hebben ruim 100 ARQ-behandelaren de beschikking over deze digitale toepassing.