Centrum ’45 introduceert nieuwe vorm van traumabehandeling op e-poli

24 januari 2019
E-poli

PERSBERICHT
Stichting Centrum '45 is gestart met een e-poli, waar patiënten nieuwe ondersteunende vormen van traumabehandeling krijgen. Met de komst van de e-poli kunnen patiënten ook buiten de behandelkamer actief aan de slag met hun herstel. De behandeling is een combinatie van e-health toepassingen en traditionele traumatherapie waarin gesprekken met een therapeut een belangrijke rol spelen. 

Op de e-poli is traumabehandeling niet meer tijd- en plaatsgebonden en kunnen patiënten ook op een zelfgekozen moment aan traumaverwerking doen doordat ze thuis gebruik maken van apps, virtual reality en online modules die hierbij helpen. Hierdoor heeft de patiënt van de e-poli meer regie op zijn eigen behandeling.

Tim Wind, klinisch psycholoog bij Centrum ‘45 en projectleider e-poli: “De e-poli zorgt voor effectievere en snellere behandeling van traumaklachten. We gaan samen met de patiënt op een nieuwe manier aan de slag met verschillende e-health applicaties. Voorbeelden hiervan zijn: aanwezigheid van de therapeut bij confrontatietherapie op een plek die een patiënt voorheen vermeed of virtual reality oefeningen op een Australisch strand ter ontspanning voor het slapen gaan. Binnenkort gaan we hier ook biofeedback aan toevoegen.”

Centrum ’45 is hét landelijk centrum voor hoogspecialistische zorg bij complexe psychotraumaklachten. De e-poli is een aanvulling op het bestaande aanbod van Centrum ‘45 met poliklinische behandeling, dagbehandeling en een kliniek.

Link: e-poli