Eerste e-learning cultuurspecifieke zorg voor Indische en Molukse ouderen

16 april 2019
Djalan Pienter Pelita

Djalan Pienter - in het Maleis: ‘de slimme weg’ - is een scholingsprogramma van Stichting Pelita - partner in Arq - voor zorgverleners. Djalan Pienter wil de kwaliteit van persoonsgerichte zorg voor Indische en Molukse ouderen bevorderen.

Op 2 april organiseerde Djalan Pienter een inspiratiemiddag over cultuurspecifieke zorg in het Migratiemuseum in Den Haag. De middag had een bijzonder feestelijk tintje, want de scholing nieuwe stijl werd officieel gepresenteerd: E-learning Cultuurspecifieke Zorg als onderdeel van het nieuwe blended leren!

Het team van Djalan Pienter heeft de afgelopen maanden achter de schermen hard gewerkt om de basisscholing cultuurspecifieke zorg, die al een groot aantal jaren zowel intern als extern wordt aangeboden, te migreren naar een blended vorm. De e-learning werd tijdens een feestelijke en inhoudelijke bijeenkomst voor netwerkpartners, zorgaanbieders en belangstellenden in het bijzijn van VWS gelanceerd. Een inspirerende middag met diverse sprekers die het publiek meenamen in de wereld van cultuurspecifieke zorg en de idealen van Djalan Pienter. Er werden diverse inkijkjes gegeven in kansen, mogelijkheden en meerwaarde van persoonsgerichte zorg tegen de achtergrond van cultuur, context en migratie.

Kijk voor meer informatie over Djalan Pienter op www.djalanpienter.nl, of bekijk onze promotiefilm.