Lancering online cursus ‘Steun bieden aan vluchtelingenkinderen’

15 januari 2016
Online cursus vluchtelingenkinderen

Op 10 december ontving staatssecretaris van OCW - Sander Dekker - de eerste e-learning voor leerkrachten die werken met vluchtelingenkinderen. Trudy Mooren - klinisch psycholoog en onderzoeker bij Stichting Centrum '45 - werkte daaraan mee.

Met deze online cursus komt op een toegankelijke manier basiskennis beschikbaar over chronische stress en de manier waarop leerkrachten kunnen bijdragen aan de veerkracht van kinderen na ingrijpende levenservaringen. De cursus is ontwikkeld door Augeo in samenwerking met onder meer Pharos en Stichting Centrum ’45.

De e-learning maakt onderdeel uit van een pakket aan maatregelen dat de staatssecretaris ontwikkelt samen met o.a. het COA, LOWAN, de PO-raad, en andere partijen om onderwijzend Nederland te helpen bij de opvang van vluchtelingenkinderen. De cursus wordt gratis aangeboden, omdat Augeo het belangrijk vindt dat alle leerkrachten die met vluchtelingenkinderen werken de cursus kunnen volgen.

De lancering van de online cursus: ‘Steun bieden aan vluchtelingenkinderen’ was op 10 december jl. Op deze dag ontving staatssecretaris van OCW, Sander Dekker, uit handen van Mariëlle Dekker, algemeen directeur Augeo, de eerste e-learning voor leerkrachten die werken met vluchtelingenkinderen. Dat gebeurde in de Welkom School, een tijdelijke school voor 75 vluchtelingenkinderen van 4 tot 18 jaar, gevestigd in het voormalige Ministerie van Sociale Zaken te Den Haag.

Voor meer informatie en aanmelden: > http://www.augeo.nl/vluchtelingenkinderen