Moral injury op de kaart bij ARQ Centrum'45

28 februari 2022
Moral injury onderzoek bij ARQ Centrum'45

Moral injury of moreel trauma is een concept dat de laatste jaren klinisch en wetenschappelijk steeds meer in de belangstelling staat. Als nationale instelling voor psychotrauma ontplooit ARQ Centrum’45 verschillende activiteiten om de kennis over moral injury te vergroten.

Zo lopen er verschillende onderzoeken naar moral injury bij veteranen, politiemensen en vluchtelingen. Daarnaast is ARQ Centrum’45 bezig een behandelaanbod te ontwikkelen voor patiënten die lijden aan moreel trauma.

Trainingsdag Moreel Trauma
Wilt u meer weten over de diagnostiek en behandeling van moreel trauma? Dit voorjaar organiseert ARQ Academy voor het eerst een trainingsdag hierover.

Podcast Moreel Trauma
Beluister ook de podcast van het ARQ Kenniscentrum Oorlog en het Nederlands Veteraneninstituut. Daarin vertelt onder meer Afghanistanveteraan Dennis Havermans over de impact van een moreel dilemma in Uruzgan, toen hij en zijn collega’s onder dreiging van terreur moesten bepalen of ze een bijeenkomst voor de Afghaanse bevolking zouden laten doorgaan. Lees meer