Promotie en minisymposium Irma Hein over wilsbekwaamheid bij kinderen

20 maart 2015

Op 17 april promoveert  Irma Hein (kinder- en jeugdpsychiater bij Stichting Centrum ’45) op empirisch onderzoek naar wilsbekwaamheid bij kinderen. Naar aanleiding hiervan wordt er vanuit de Bascule en het AMC een minisymposium georganiseerd over dit onderwerp.

Voor haar promotieonderzoek was Irma verbonden aan de onderzoeksgroep van Ramón Lindauer bij AMC-de Bascule, waar vele onderzoeksprojecten over diagnostiek, impact en behandeling van psychotrauma bij kinderen worden verricht. Omdat er nog altijd onvoldoende onderzoek bij kinderen plaatsvindt in vergelijking tot volwassenen, heeft Irma’s promotie als onderwerp het overkoepelende thema hoe dit te verbeteren. De wilsbekwaamheid van kinderen om te beslissen over onderzoeksdeelname speelt hierin een grote rol. Irma zal als postdoc te komende tijd haar onderzoeksplannen vervolgen, met als opzet om het uit te breiden naar de populatie kinderen met psychiatrische aandoeningen en PTSS.

Tijdens het minisymposium belichten deskundigen uit de forensische psychologie, kindergeneeskunde, kinderpsychiatrie en gezondheidsrecht de betekenis van wilsbekwaamheid bij kinderen vanuit hun perspectief. Bekijk hier het programma met link naar het inschrijfformulier. Het symposium vindt plaats van 9.00 tot 12.00 uur, in Het Trippenhuis aan Kloverniersburgwal 29 te Amsterdam.

Aansluitend aan het symposium vindt de promotie plaats van Irma Hein om 13.00 uur in de Aula van de Oude Lutherse Kerk aan het Spui.