Uitbreiding aanbod Hoog Intensieve Trauma Therapie kliniek naar aanleiding van ons wetenschappelijk onderzoek

5 juni 2018

Binnen de kliniek van stichting Centrum ’45 bieden we sinds twee jaar de HITT aan: Hoog Intensieve Trauma Therapie. Dit programma is bedoeld als een booster in de behandeling van complexe problematiek bij ernstige en/of meervoudig getraumatiseerde patiënten. Wetenschappelijk onderzoek laat een veelbelovend resultaat zien.

Lees het artikel.
Dit is één van de eerste onderzoeken die laat zien dat een intensieve EMDR behandeling haalbaar is en  in een zeer korte tijdsspanne een betrouwbare verbetering in PTSS symptomen tot stand brengt. Op basis van deze veelbelovende resultaten is  de HITT behandeling een vast aanbod binnen de kliniek, zijn de behandelplekken uitgebreid en is het  mogelijk om een 2-weekse HITT te volgen.

Aan de hand van de resultaten is het programma aangepast, met de toevoeging van Exposure op de laatste opnamedag. Voorlopige analyses van het behandelprogramma laten een sterke effectiviteit zien. Ook profiteren de verschillende doelgroepen gelijk; politie, veteranen en vroegkinderlijk getraumatiseerden, allen ondervinden dezelfde mate van klachtreductie.

Door zorgvuldige afstemming en samenwerking met instellingen voor de behandeling van persoonlijkheidsproblematiek en/ of verslavingszorg zijn patiënten met complexe problematiek goed geholpen.  Uit patiëntenevaluaties komt naar voren dat zij de klinische setting als veilig ervaren omdat ze er onder begeleiding van experts aan hun meest overweldigende herinneringen durven te werken.

Vervolgonderzoek wordt opgezet, alsook de implementatie van E-health voor verbetering van de resultaten.

Meer informatie?
Voor meer informatie zie de factsheet. Voor aanmelding en inhoudelijke vragen: m.zepeda.mendez@centrum45.nl; voor direct aanmelden: Bureau aanmelding en informatie: bai@centrum45.nl; telefoon: 088 - 3305511.