Slaap en geheugen bij de posttraumatische stress-stoornis

Onderzoek naar de rol van slaap op emotionele verwerking en trauma aan de hand van polysomnografie (slaap EEG) bij patiënten met en zonder PTSS.

Een tweede doel van de studie is de relatie na te gaan tussen slaaparchitectuur en de effectiviteit van PTSS behandeling voor de cliëntengroep.
Het betreft hier een gecontroleerde studie. Slaaparchitectuur wordt onderzocht middels nachtelijke polysomnografie (PSG). Voor de cliëntengroep zullen de predictieve effecten van slaaparchitectuur en geheugenprocessen op de behandelrespons worden bestudeerd.

Publicaties

  • De Boer, M., Nijdam, M.J., Hofman, W.F., Jongedijk, R.A., Olff, M., & Talamini, L.M. (in preparation). The role of sleep in emotional memory processing in veterans and police officers with and without PTSD. In preparation.
  • Nijdam, M.J., de Boer, M., Hofman, W.F., Jongedijk, R.A., Talamini, L.M., & Olff, M. Relationships between polysomnographically measured sleep and neuropsychological performance in veterans and police officers with and without PTSD. In preparation.