Hoog Intensieve Trauma Therapie (HITT) in de kliniek

Centrum '45 heeft een Hoog Intensieve Trauma Therapie (HITT) ontwikkeld. Gedurende een opname in de kliniek van vijf dagen worden per dag twee sessies traumagerichte therapie (EMDR en/of exposure) aangeboden. De resultaten van het pilot onderzoek naar deze innovatieve behandeling zijn positief.

In coronatijd hebben wij ook een behandeling ontwikkeld die geheel online is: HITT@HOME
Uw interesse daarvoor kunt u kenbaar maken aan ons BUREAU AANMELDING EN INFORMATIE

De HITT bestaat uit traumagerichte behandelvormen waarvan de effectiviteit al bewezen is. Tijdens de HITT heeft u per dag twee traumagerichte sessies, één in de ochtend en één in de middag. De eerste vier dagen zal de traumabehandeling bestaan uit EMDR en de laatste dag zal deze bestaan uit exposure therapie. U zult twee behandelaren krijgen die met u aan de slag gaan om pijn en spanning rondom herinneringen te doen afnemen. Ook wordt er Trauma Sensitieve Yoga aangeboden waar u leert beter met spanning en stress om te gaan. Deze yoga sessies worden aangeboden op een actieve, no-nonsense manier. Verder is er ruimte om te sporten.
U zal gedurende zes dagen in de kliniek verblijven zodat u zich optimaal kunt richten op uw traumabehandeling zonder de afleiding van thuis. U heeft uw eigen kamer en ontbijt, lunch en avondeten worden verzorgd. Ook is er iedere avond een contactmoment met één van de sociotherapeuten. In de tijd tussen de sessies heeft u de gelegenheid om zelf ontspanning te zoeken.

De effecten van de HITT worden nauwkeurig gemeten door het afnemen van vragenlijsten voor en na de traumabehandeling. Er wordt wetenschappelijk onderzoek gedaan en er zal worden gevraagd of u hieraan wilt deelnemen.

Lees meer over de HITT en het programma: HITT informatie voor patiënten

Bent u verwijzer en wilt u meer weten over de HITT, of bent u benieuwd of deze traumabehandeling geschikt zou zijn voor een van uw patiënten? Bekijk dan: HITT informatie voor verwijzers.

Voor de publicatie van het eerste onderzoek naar de HITT in 2018, klik hier.
 

HITT@Home
N.B: OP DIT MOMENT KUNNEN WIJ DE HITT&HOME HELAAS NIET AANBIEDEN. WEL STELLEN WIJ HET OP PRIJS ALS U UW INTERESSE IN DEZE BEHADELING KENBAAR MAAKT BIJ ONS BUREAU AANMELDING EN INFORMATIE

De kliniek van Arq Centrum 45 heeft een online HITT programma ontwikkeld: HITT@Home. Zo kan de expertise op het gebied van intensieve traumabehandeling maximaal ingezet worden in deze moeilijke tijden van de coronacrisis. Lees meer