Kliniek

De kliniek is er voor de diagnostiek en behandeling van complex getraumatiseerde patiënten die ergens anders (ambulant of bij andere klinieken) niet behandeld kunnen worden of waarvoor ambulante diagnostiek niet toereikend is. Wij hebben ook een aparte Gezinskliniek Download hier de factsheet van de kliniek. 

Het kan gaan om een crisisopname, om stabilisatie (bijvoorbeeld ter voorbereiding op ambulante traumabehandeling) of om specialistische klinische traumabehandeling. De kliniek is daarbij een ideale setting voor topreferent onderzoek en innovatieve behandelvormen.

Drie afdelingen
Bij opname krijgt de patiënt een plek op één van de afdelingen, afhankelijk van de problematiek en beschikbaarheid. Een afdeling is de plek waar de patiënt of het gezin in een vaste groep van patiënten het groepsprogramma volgt en de maaltijden gebruikt.

Er zijn drie afdelingen:

  • De gezinskliniek
    Op deze afdeling worden hele gezinnen opgenomen bij wie het gezinsfunctioneren door een psychotrauma van één of meer gezinsleden verstoord is geraakt. In de kliniek wordt gewerkt aan herstel van het dagelijks (gezins)functioneren, aan de behandeling van het psychotrauma en aan het vergroten van de beschikbaarheid van de ouders voor de kinderen. Lees meer
  • Een afdeling voor vluchtelingen en asielzoekers
    Vluchtelingen en asielzoekers met complexe PTSS, die de Nederlandse taal onvoldoende beheersen. Tijdens de therapie-onderdelen worden tolken ingezet.
  • Een Nederlandstalige afdeling
    Alle patiënten met complexe PTSS die de Nederlandse taal voldoende beheersen worden verdeeld over twee huiskamers.

Voor aanmelding en meer informatie kunt u contact opnemen met het  Bureau Aanmelding en Informatie (BAI).

Lees meer over de gezinskliniek
Lees meer over ons aanbod voor kind en gezin
Lees ook over de Hoog Intensieve Trauma Therapie